Vezess eredményre! – Erőteljes vezetői hatásgyakorlás
Hogyan érjem el, hogy ez embereim motiváltak legyenek és egy irányba húzzanak?
Intenzív Intervall Edzésprogramjaink zárt, belső vállalati és nyílt klub formában egyaránt elérhetők. Az alábbiakban a soron következő nyílt programunk részleteit találod. Vállalati belső programra kérjük, itt kérj ajánlatot.
Vezess eredményre! – az egyes edzések tartalma
A Vezess eredményre! Intenzív Intervall Edzésprogram az online felmérésből, a bevezető interjúból, 8 darab, egyenként 180 perces intervall készségfejlesztő edzésből és akciótervezésből, az edzések után elküldött inspiráló alkalmazási ötletekből, a második edzéstől alkalmanként 45 perces akció tanulásból, minden résztvevővel egy négyszemközti coaching foglalkozásból, társ támogatásból, és egy zárt közösségi oldalhoz való hozzáférésből áll. Intenzív Intervall Edzésprogramjaink felépítéséről további részletek itt (klikk).
1. Kapcsolódj stílusosan! Eredményesebb kapcsolódás a személyes stílus illesztése révén
Stacks Image 3059
Hogyan ismerem fel munkatársaim (és ügyfeleim) személyiségét, viselkedési stílusát és hogyan tudom rájuk ennek fényében a legjobb hatást gyakorolni?
A stílus maga az ember. Egy egyszerű kérdőív segítségével a résztvevők képbe kerülnek saját stílusukkal és tudatosítják a működésüket jellemző viselkedéseket és ezek hatását különböző stílusú munkatársakra.
Megtanulják azt is, hogy hogyan ismerjék fel a különböző stílusokat és hogyan kapcsolódhatnak jobban hozzájuk az eredményesebb együttműködés érdekében.
Az edzésprogram következő muduljai mind ezekre az ismeretekre építenek. Például, amikor azzal dolgozunk, hogy egy rendszeresen elmaradó teljesítmény miatt előállt nehéz helyzetet hogyan érdemes különböző stílusú, személyiségű munkatársak esetében kezelni.
2. Terjeszd ki vezetői hatásodat! Vezetői stílusok, erőteljes hatásgyakorlás
Stacks Image 3078
Hogyan érhetem el, hogy az embereimre jelentősen nagyobb hatást gyakoroljak?
Vezetőként ki-ki a személyisége, saját korábbi tapasztalatai, iskolái, vagy akár példaképei hatására alakítja ki vezetői működését. Amennyiben nem fordít figyelmet arra, hogy a kevésbbé komfortos működéseket is alkalmazza – ha éppen azzal érhető el az ideális hatás – nem használja ki a benne rejlő vezetői potenciált. Ahhoz, hogy vezetői hatásukat jelentősen kiterjesszék, a vezetőknek olyan gyakorlatokat is érdemes bevezetniük, amelyek eddig távolabb álltak tőlük. A különböző vezetői működések más és más munkatársi viselkedést és hozzáállást hoznak létre, más és más vezetői hatást gyakorolnak. A program során abban segítünk a résztvevőknek, hogy mind a hat vezetői stílusban megtalálják azt, ami segít nekik az aktív alkalmazásban.
3. Minden helyzetre a megfelelő szavakat! Helyzetfüggő vezetés
Stacks Image 3173
Hogyan tudom a legjobbat kihozni a különböző motiváltságú és felkészültségű munkatársaimból?
A legideálisabb vezetői kommunikációt nemcsak a vezető és a munkatárs viselkedési stílusa, az aktuális feladathelyzet, hanem az is meghatározza, hogy a munkatárs mennyire felkészült illetve mennyire motivált egy munka elvégzésére.
Feladatkiadás, a teljesítés nyomon követése, és a visszajelzés (elismerés vagy elmarasztalás) a fentiek függvényében lesz más és más. A motiváció vagy az önbizalom hiányosságait például intenzív támogatással és iránymutatással lehet egyenesbe hozni. A tréninget részletesen kitérünk arra, hogy az egyes vezetői helyzetekben mi az, aminek konkrétan el kell hangoznia.
4. Légy meggyőző! Befolyásolás, meggyőzés, értő meghallgatás
Stacks Image 3188
Hogyan tudok “IGEN”-t elérni a munkatársaimnál, az ügyfeleimnél és a vezetőtársaimnál?
Vezetőként számtalan helyzetben kell másokat befolyásolnunk – rávenni őket olyasmire, amit saját maguktól, a mi hatásunk nélkül nem gondoltak, éreztek, csináltak volna. Ilyen helyzetek a vezető-munkatárs viszonyon túl a szervezeti együttműködésben, valamint ügyfél- és beszállítói kapcsolatok keretein belül is gyakran kialakulnak.
A tréningen arra törekszünk, hogy ki-ki alakítsa ki a saját személyiségének, a partner stílusának és a tartalomnak legmegfelelőbb befolyásolási stílusait. A befolyásolási hatás terén azzal érhető el áttörés az eredményességben, hogy olyan energiákkal is elkezdünk dolgozni, amelyek korábban nem fértek a komfortzónánkba. Ha például valaki többnyire bevonó stílusban, kérdezgetve vezeti rá a partnereit arra, amit szeretne, számára az esetek egy jó részében minden bizonnyal a direktebb megmondó stílus vezethet gyorsabban eredményre.
5. Küzdj meg vele! Konfliktusok, nehéz beszélgetések
Stacks Image 3203
Hogyan küzdjem le a saját ellenállásomat és mit mondjak a legnehezebb munkatársaimnak?
Vannak beszélgetések, amelyek sohasem hangzanak el, pedig gyakran éppen ezek hozhatnak áttörést nemcsak a teljesítmény hanem a kapcsolat terén is. A halogatásnak sokszor az az oka, hogy nem tudjuk, hogyan fogjunk hozzá, és tartunk attól, hogy a kapcsolatot is végképp elrontjuk.
A tréning ahhoz kínál segítséget, hogy a vezetők leküzdjék az érzelmi nehézségeket és a megfelelő kommunikációt alkalmazva magabiztosan képesek legyenek levezetni a kihívást jelentő beszélgetéseket.
6. Állj az élére! – Mások átvezetése a változásokon
Stacks Image 3218
Hogyan küzdjem le a munkatársaim a változásokkal szemben mutatott ellenállását?
Emberi tulajdonság, hogy a változások az ellenállás zsigeri reakcióját váltják ki belőlünk. Törvényszerű ez vezetőknél és munkatársaiknál egyaránt.
A tréning arra készíti fel a vezetőket, hogy felismerjék munkatársaiknak a változásokkal szemben tanúsított hozzáállását és beazonosítsák, milyen fázisnál tartanak.
Vezetői kommunikációjukat képesek lesznek ennek fényében úgy megválasztani, hogy munkatársaik a lehető legrövidebb idő alatt végigjárják a folyamatot és mielőbb a produktív fázisba kerüljenek. (Ennek során – a korábbi tréning modulok anyagából – figyelembe veszik az egyéni stílusokat és alkalmazzák a legeredményesebb befolyásolási eszközöket.)
7. Lelkesítsd az embereidet! Beszéld a motiváló visszajelzés és megbecsülés nyelvét!
Stacks Image 3233
Hogyan tudom pénz nélkül emelni a csapatom motivációs és elégedettségi szintjét?
A valódi visszajelzés és a megbeszülés kifejezése nemcsak a teljesítményre, hanem az elkötelezettségre is pozitív hatással van. A vezetők többsége mégsem aknázza ki az ezekben rejlő lehetőségeket. A tréning ahhoz ad muníciót a vezetőknek, hogy komfortosan tudjanak megerősítő és korrekciós visszajelzést adni, valamint arra, hogy a személyes preferenciáknak megfelelően tudják kifejezni a megbecsülésüket. A teljes edzésprogram résztvevői a tréning alapjául szolgáló Gary Chapman és Paul White, A munkahelyi elismerés 5 nyelve című könyvének egy példányát is megkapja.
8. Szeressenek vagy féljenek tőlem? – Összhangteremtés
Stacks Image 3248
Hogyan tudok jó kapcsolatot ápolni a beosztottaimmal úgy, hogy közben megtartom a kellő távolságot?
Formális vezetői pozíciónk, ahol embereink munkájáról, előmenetelről, végső soron a megélhetéséről kell döntenünk, megnehezíti, hogy őszinte, bensőséges, játszmák nélküli kapcsolatot ápoljunk velük. A vezetői működésemet a kapcsolat minősége szempontjából behatárolja, hogy szakmailag ki kell vívnom az embereim elismerését, tiszteletét, miközben igényem van arra is, hogy valamilyen mértékben bírjam a rokonszenvüket is. Vagyis ne csupán félelemből végezzék el, amit kérek tőlük. A tréning ahhoz ad szempontokat és konkrét gyakorlati eszközöket a résztvevőknek, hogy ebben a térben képesek legyenek létrehozni az eredményességük szempontjából ideális egyensúlyt.